Veelgestelde vragen

Om u goed van dienst te zijn en een veilig en verantwoord dagje varen te garanderen hebben wij de veelgestelde vragen alvast voor u op een rijtje gezet.

Algemene vragen

Hoe kan ik het beste reserveren?

Direct via onze website is het handigste.

Hoe kan ik betalen?

Via onze website wordt u automatisch doorgestuurd naar een betaal platform waar u kunt betalen met IDEAL MasterCard VISA card.

Hoeveel is de borg?

De borg is €300 per sloep let op deze wordt niet verrekend met de huur van de sloep en moet contant voldaan worden bij afvaart graag gepast betalen. bij inlevering van u sloep controleren wij de boot op schade en of hij netjes is als alles in orde is dan krijgt u de borg contant terug.

Wat is de minimale leeftijd en is er een vaarbewijs nodig?

Vanaf 21 jaar mag jij zonder vaarbewijs onze sloep besturen.

Wat is de opstapplaats?

Roerkade Roermond ter hoogte van restaurant Blond & Blond Roerkade 6 is de opstapplaats. Daar ligt de sloep voor je klaar krijg je instructies en uitleg over de sloep ook varen wij een klein stukje mee als je dat wilt om te wennen.

Mogen we ons eigen eten en drinken meenemen?

Natuurlijk mag je je eigen drinken en eten meenemen maar u kunt ook gebruik maken van onze arrangementen. Let wel op dat de kapitein nuchter moet blijven. Deze boetes zijn gelijk als die aan land.

Mag er gerookt worden op de sloep?

Nee er mag niet gerookt worden op onze sloepen. U kunt daarvoor natuurlijk aanleggen bij een van de vele terrasjes waar u aan voorbij vaart.

Zijn er schoonmaakkosten voor de sloep?

Nee, je krijgt een schone sloep mee en we verwachten dat de sloep dan ook schoon terug wordt gebracht. Wanneer de sloep toch vies wordt teruggebracht dan zullen wij €50,- extra schoonmaakkosten van de borg aftrekken. We hebben ook e.e.a schoonmaakmateriaal op de sloep. Je kunt de sloep voor het terugbrengen in een paar minuten schoonmaken. (zie ook onze Algemene Voorwaarden).

Annuleren of omboeken?

In onze algemene voorwaarden staat alles wat betreft annuleren uitvoerig beschreven. Omboeken mag 1 keer om wat voor reden dan ook. Dit moet u minimaal 48 uur van te voren aan ons doorgeven per mail of telefonisch. U kunt dan een andere beschikbare datum uitzoeken.
Slecht weer is geen reden om te annuleren het weerbericht kunt u zelf in de gaten houden en eenmaal omboeken indien nodig. Mocht het voorkomen dat door harde wind of storm het te gevaarlijk wordt om te varen dan zullen wij van onze kant annuleren. Uw veiligheid is het allerbelangrijkste en dan kunt u natuurlijk in overleg op een andere datum terugkomen.

Veiligheid

Zijn zwemvesten verplicht?

Nee, maar er liggen wel altijd zwemvesten op de boot. Wel is het is het aan te raden als u kinderen meeneemt op de sloep om zelf een passend zwemvest mee te nemen. Kinderzwemvesten hebben wij zelf niet i.v.m. verschillende maten.

Mag ik door de sluizen varen met de gehuurde sloep?

Nee, dit mag absoluut niet!

Mag ik overal aanmeren?

Nee dit mag niet! Je mag niet aanmeren aan metalen steigers deze zijn hoger dan de sloepen en dat kan zorgen voor schade. Ook is aanmeren aan of onder bruggen of aan bomen of voor anker gaan op doorgaande vaarroutes verboden. Ook het opvaren aan strandjes is niet toegestaan daar is het te ondiep en kun je de motor beschadigen.

Waar mag ik allemaal varen?

Op de website staat een waterkaart met vaarroutes waar u mag varen.
Tip: Google routeplanner laat ook zien waar u zich op het water bevindt.

Wat zijn de vaarregels op het water?

• Vaar en houd zoveel mogelijk stuurboord (rechts). Tip: deel de Maas door de helft en pak dan van die rechter ook weer de helft. Zo vaar je niet te dicht langs de kant waar het te ondiep is en blijf je uit de buurt van vislijnen of takken.
• Beroepsvaart (vrachtboten, rondvaartboten en vaarpondjes) hebben ALTIJD VOORRANG!
• Laat duidelijk zien waar je heen wil varen laat dit zien door met de punt van de sloep al rustig in te sturen. Kijk elke minuut en zeker als je een manoeuvre wil gaan maken naar rechts of links altijd even achter je net als in je auto of er geen snellere boten aankomen.
• Vaar altijd rustig in de haven of bij een aanlegplaats.
• Alcohol is voor de kapitein ten strengste verboden. Politie te water controleert daar zeer streng op.
• Veroorzaak geen overlast door schreeuwen of harde muziek en gooi geen rotzooi in het water!
• Houd het veilig voor jou en je mede opvarenden, gebruik je verstand en neem geen risico’s.

ONTHOUD VEILIGHEID OOK OP HET WATER !!!

Dagje varen met een van onze sloepen?

 

Reserveren